rookovens

Otto

€ 119,00

Vind een winkel
Op voorraad
  • Elektrische bediening.
  • Rooster met druipschaal.
  • Enkel voor warm roken.
Afmetingen L x B x H
Afmetingen L x B x H
64 x 26 x 36cm
Vermogen
Vermogen
1100 W ⏐ 230 V ⏐ 50 Hz Europlug CEE 7/7
Grilloppervlak
Grilloppervlak
41 x 23cm
Aantal personen
Aantal personen
4
Otto smoker
Een worst of ribbetjes op de barbecue zijn heerlijk, maar is het niet leuk om eens iets volledig nieuws te proberen? Verleg dus je grenzen en rook bijvoorbeeld eens een stuk vlees of vis. Roken kan je doen op verschillende manieren: met een smoker box, door wat rookchips of hout chunks op je hete kolen te strooien of door het gebruik van een echte rookoven, ook wel smoker genoemd! Een smoker is een toestel die speciaal gemaakt is om je bereidingen een heerlijke doordringende rooksmaak te geven. Maak kennis met de Otto smoker van Barbecook!
Otto smoker Otto smoker Otto smoker
Wat zijn de voordelen van een Otto smoker?
De Otto smoker van Barbecook is een klein cilindervormig model met een zilverkleurige look. Het toestel werkt op elektriciteit en is dus uiterst gebruiksvriendelijk. Stekker in het stopcontact en het roken kan beginnen! Het kleine formaat van deze rookoven is een groot voordeel omdat je hem makkelijk overal kan plaatsen en ook heel eenvoudig kan opbergen. Met de Otto smoker kan je heerlijk warm roken. Bij warm roken wordt je bereiding lekker gegaard en krijgt hij bovendien een heerlijke rooksmaak. Wie echter ook graag koud wil roken, kan best kiezen voor Barbecook’s Oskar smoker. Met deze laatste kan je zowel koud als warm roken. De Otto smoker is ten slotte heel makkelijk in onderhoud. Na afloop van het roken laat je je rookoven lichtjes afkoelen en kan je alles makkelijk schoonmaken met de Barbecook' reinigingsmousse. Het schuim verwijder je dan met een spons en wat water, je droogt je rookoven af en bergt hem vervolgens op op een droge plaats.
Wat zijn de voordelen van een Otto smoker? Wat zijn de voordelen van een Otto smoker? Wat zijn de voordelen van een Otto smoker?
Hoe werkt een Otto smoker?
De Otto smoker is uiterst gebruiksvriendelijk en juist daarom zo’n geliefd toestel. Het enige wat je nodig hebt zijn rookchips. Het is een must de rookchips voordien even te laten weken in water. De hoeveelheid rookchips die je nodig hebt, hangt af van hoe lang het voedsel moet worden gerookt. De vuistregel is: gebruik een handvol chips per kwartier roken. De rookchips plaats je in de chipsschaal van je Otto smoker. De schaal plaats je vervolgens op de steun boven het verwarmingselement in je rookoven. Daarna plaats je ook de vetschaal en het rooster met voedsel in je rookoven, boven de chipsschaal uiteraard. Het is belangrijk slechts één laag voedsel op het rooster te plaatsen en voldoende plaats tussen de ingrediënten te laten. Zo kan de rook optimaal circuleren rond je ingrediënten. Ten slotte sluit je het deksel en steek je de stekker in het stopcontact. Laat je Otto smoker werken tot het voedsel klaar is. De kooktijd hangt af van het soort voedsel en van de weersomstandigheden. Enjoy!
Hoe werkt een Otto smoker? Hoe werkt een Otto smoker? Hoe werkt een Otto smoker?
Technische details

Afmetingen

Item lengte mm 640
Item breedte mm 260
Item hoogte mm 360
Afmeting kookoppervlak 41 x 23cm
Vermogen kW 1.10
Lengte kabel (cm) 175

Extra's

Aantal handvatten 2

Algemene informatie

Artikelcode BC-SMO-5006
EAN 5400269204570

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?