Grillen wordt kinderspel dankzij deze ultieme grilltips

Bijna elke onvergetelijke zomeravond heeft één element gemeen: outdoor cooking. Dankzij deze 3 grilltips wordt iedere beginnende griller een echte grillmaster. Sukkelen tijdens een barbecue is na het lezen van deze handige grilltips niet meer aan de orde. 

Grilling becomes child's play thanks to these ultimate grill tips

Grilltip 1: het verschil tussen grillen en barbecueën

De termen grillen en barbecueën worden regelmatig door elkaar gebruikt. Toch is er een klein onderscheid. Zo gebeurt barbecueën op een lagere temperatuur tussen ongeveer 150 en 250 °C, met een gesloten deksel. Je gaart je gerechten rondom zoals je dat in een oven doet.

Bij grillen daarentegen zorgt de barbecue voor een goed en warm vuur, dat een temperatuur kan halen tot wel 400 graden. Dat vuur schroeit vlees, vis of groenten snel dicht, waardoor de ingrediënten sappig blijven en een typische grillsmaak krijgen. Belangrijk hierbij is dat je een toestel hebt waarmee je de luchttoevoer en de positie van het rooster vlot kunt regelen.

image -left

Grilltip 2: safety first

Gevaarlijke toestanden tijdens een gezellige barbecue wil iedereen zoveel mogelijk vermijden. Plaats je barbecue daarom op een veilige en stabiele plaats met een harde en effen ondergrond voordat je begint met grillen. Gebruik nooit benzine of producten als spiritus om je vuur aan te wakkeren. Het is levensgevaarlijk voor brandwonden, maar op die manier kunnen er ook schadelijke stoffen in het eten terechtkomen. Wil je je barbecue toch snel op gang krijgen? Gebruik dan de krachtige aanmaakgel van Barbecook.

Voor extra veiligheid draag je bij het barbecueën telkens hittebestendige handschoenen. Een onverwachtse steekvlam of een verkeerde beweging, een ongeluk is snel gebeurd. Barbecook heeft in z’n gamma zowel klassieke handschoenen uit katoen met aluminiumisolatie als comfortabele premium handschoenen

Grilltip 3: wanneer is het vuur grillklaar? 

De tip der grilltips waar iedereen een antwoord op nodig heeft, is deze derde tip. Hoe weet je nu dat het vuur grillklaar is? In 2 gemakkelijke stappen heb je meteen een antwoord op deze vraag.

  • Stap 1: Laat het vuur z’n gang gaan tot de vlammen en de meeste rook verdwenen zijn en er een dun laagje witte as op de kolen ligt.
  • Stap 2: Plaats het rooster op het toestel en test of je houtskool warm genoeg is aan de hand van de driesecondenregel: hou je hand boven het rooster. Kun je ze maar drie seconden of minder erboven volhouden, dan ben je ready-to-grill.

Met deze 3 grilltips in het achterhoofd maak je van iedere gezellige barbecue een groot succes. 

More bbq inspiratie