rookovens

Oskar M

€ 295,95

Grootte
Vind een winkel
Op voorraad
  • Geëmailleerde afwerking voor eenvoudig onderhoud.
  • Robuuste roosters en stevige ophanghaken voor diverse bereidingen.
  • Met de regelbare luchttoevoer hebt u perfect de controle.
  • Geïntegreerde thermometer.
Afmetingen L x B x H
Afmetingen L x B x H
61 x 54 x 112cm
Grilloppervlak
Grilloppervlak
⌀ 44cm
Oskar M smoker
Een worst of ribbetjes op de barbecue zijn heerlijk, maar is het niet leuk om eens iets volledig nieuws te proberen? Verleg dus je grenzen en rook bijvoorbeeld eens een stuk vlees of vis. Roken kan je doen op verschillende manieren: met een smoker box, door wat rookchips of rookhout op je hete kolen te strooien of door het gebruik van een echte rookoven, ook wel smoker genoemd! Een smoker is een toestel die speciaal gemaakt is om je bereidingen een heerlijke doordringende rooksmaak te geven. Maak kennis met de Oskar M (medium) smoker van Barbecook!
Oskar M smoker Oskar M smoker Oskar M smoker
Product Video
Wat zijn de voordelen van een Oskar M smoker?
Hét grote voordeel van de Oskar M smoker is dat het een multifunctioneel 3-in-1 toestel is. De Oskar M kan zowel worden gebruikt als rookoven, barbecue en vuurschaal. Ideaal dus als je graag eens afwisselt. Dankzij z’n geëmailleerde afwerking is dit 3-in-1 toestel uiterst kwalitatief en heel eenvoudig in onderhoud. Wanneer je de Oskar M smoker gebruikt om je bereiding te roken, kan je ervoor kiezen je ingrediënten op de robuuste roosters uit verchroomd staal te leggen of je hangt ze simpelweg op aan de voorziene stevige ophanghaken binnenin je rookoven. Dankzij de regelbare luchttoevoer en de geïntegreerde thermometer behoud je maximale controle. Met de Oskar M smoker kan je zowel warm als koud roken. Kortom, met deze smoker kan je oneindig veel kanten op. Het investeren waard!
Wat zijn de voordelen van een Oskar M smoker? Wat zijn de voordelen van een Oskar M smoker? Wat zijn de voordelen van een Oskar M smoker?
Hoe werkt een Oskar M smoker?
Met de Oskar M smoker kan je dus zowel warm als koud roken. Koud roken gebeurt bij een temperatuur tussen 20 en 25 °C. Dit doe je bijgevolg best tijdens de koude wintermaanden. Hiervoor dien je een koude rookgenerator in je smoker te plaatsen die je vult met rookmot en vervolgens laat smeulen met behulp van een theelichtje. Bij koud roken worden je ingrediënten niet gaar, maar krijgen ze een lekkere rooksmaak en kan je ze voor langere tijd bewaren. Warm roken gebeurt bij een temperatuur tussen 50 en 95 °C. Je ingrediënten worden gaar en krijgen een rooksmaak. Om warm te roken met de Oskar M smoker heb je volgende zaken nodig: hout of houtskool, Barbecook aanmaakblokjes, een lange lucifer of aansteker en een vloeistof zoals water, bouillon of wijn. Je start door het bovenstel van je rookoven af te nemen. Maak vervolgens je hout of houtskool aan op het houtskoolrooster onderaan je Oskar M smoker. Eenmaal je hout of houtskool bedekt is met een dun laagje grijze as strooi je in water geweekte rookchips of rookhout over je hout of kolen. Om te voorkomen dat je bereiding zou uitdrogen, is de Oskar M smoker ook voorzien van een bouillonpan waarin je een lekkere vloeistof naar keuze giet. Voor nog meer smaak kan je hier ook extra kruiden aan toevoegen. Daarna plaats je er het rooster, het bovenstel en het deksel weer op en kan het roken beginnen! De temperatuur binnenin je rookoven regel je simpelweg door de luchttoevoergaten open (voor een hogere temperatuur) en toe (voor een lagere temperatuur) te schuiven.
Hoe werkt een Oskar M smoker? Hoe werkt een Oskar M smoker? Hoe werkt een Oskar M smoker?
Specificaties van de Oskar M smoker
De Oskar M (medium) smoker is een 3-in-1 toestel – rookoven, barbecue en vuurschaal – met een hoogte van 112 cm. Deze prachtige, zwarte rookoven is voorzien van een verchroomd rooster met een diameter van 44 cm. Rookplezier verzekerd met de Oskar M smoker!
Specificaties van de Oskar M smoker Specificaties van de Oskar M smoker Specificaties van de Oskar M smoker
Technische details

Afmetingen

Item lengte mm 610
Item breedte mm 540
Item hoogte mm 1120
Afmeting kookoppervlak Ø 42cm

Extra's

Regelbare luchttoevoer
Asopvangpot
Geïntegreerde thermometer in deksel
Deksel met handvat
Aantal handvatten 3

Algemene informatie

Artikelcode BC-SMO-5014
EAN 5400269205171

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?