rookplanken

Set van 2 rookplanken uit beukenhout

€ 18,95

Vind een winkel
Op voorraad
  • Voor een mild rookaroma.
  • Geschikt voor zalm, zeevruchten, rund- en varkensvlees.
  • Set van 2 rookplanken.
ROOKPLANK BEUK
Ingrediënten roken op de barbecue wint steeds meer aan populariteit. Barbecook liet deze trend natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo biedt het merk twee kwalitatieve rookovens aan – de Oskar en de Otto, alsook tal van rookaccessoires. Denk maar aan rookchips, rookhout, rookmot en zelfs een smoker box en koude rookgenerator. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een houten rookplank waarmee je een heerlijke rooksmaak kan geven aan je bereidingen? Het klinkt misschien vreemd, een houten plank op de barbecue, maar het werkt echt. Ook Barbecook heeft houten rookplanken in z’n gamma, elk met een specifieke smaak: uit cederhout, uit beukenhout en uit elshout. Roken op een rookplank wordt vooral gedaan om vis te bereiden, denk maar aan zalm, een echte rookplank klassieker.
ROOKPLANK BEUK ROOKPLANK BEUK ROOKPLANK BEUK
HOE GEBRUIK JE EEN ROOKPLANK?
Alvorens je een rookplank kan gebruiken, laat je deze weken in water. Dit gedurende minimum 1 à 2 uur, maar je kan dit gerust voor een nachtje doen. Liefhebbers kunnen ook een vleugje wijn toevoegen. Plaats eventueel iets zwaar bovenop de plankjes om ze onder water te houden. Zo ben je zeker dat ze niet naar boven drijven en dat ze voldoende vocht opnemen. Voordat je met je rookplank aan de slag gaat, is het aangeraden je bereiding eerst even heel kort te grillen op je barbecue. Hierdoor zal je plank meer smaak afgeven aan je bereiding. Vervolgens kan je op twee manieren te werk gaan met je rookplank: via directe of indirecte hitte. Wij raden een combinatie aan. Plaats de natte rookplank even boven een directe hittezone en laat net zolang liggen tot de onderkant donker wordt en begint te roken. Daarna draai je de rookplank om en leg je hem op een indirecte hittezone van de barbecue. Leg er vervolgens je bereiding op en sluit het deksel. Roken met een rookplank doe je dus het best met een barbecue die voorzien is van een deksel. Haal je bereiding van je barbecue eenmaal deze gaar is en geniet! Een rookplank kan je in principe meerdere malen gebruiken. Na gebruik maak je deze schoon met warm water en een goede borstel. Laat enige tijd drogen en je rookplank is klaar voor een volgend gebruik.
HOE GEBRUIK JE EEN ROOKPLANK? HOE GEBRUIK JE EEN ROOKPLANK? HOE GEBRUIK JE EEN ROOKPLANK?
SPECIFICATIES VAN BARBECOOK'S ROOKPLANK BEUK
Een rookplank uit beukenhout geeft een heerlijk milde rooksmaak af aan je bereidingen. Op dit type rookplank kan je praktisch alles leggen, maar varken, kip en vis gaan best samen met de smaak van beukenhout. De rookplank beuk heef de volgende afmetingen: 14 cm x 30 cm.
SPECIFICATIES VAN BARBECOOK'S ROOKPLANK BEUK SPECIFICATIES VAN BARBECOOK'S ROOKPLANK BEUK SPECIFICATIES VAN BARBECOOK'S ROOKPLANK BEUK
Technische details

Afmetingen

Item lengte mm 300
Item breedte mm 140
Item hoogte mm 4

Algemene informatie

Artikelcode BC-SMO-5012
EAN 5400269209483

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?