houtskoolstarters

Houtskoolstarter met safe-drop zwart

€ 24,95

Vind een winkel
Niet op voorraad
  • Voor een vlotte aanmaak van vuurkorven, rookovens en houtskoolbarbecues zonder QuickStart aanmaaksysteem.
  • Met safe-drop systeem.
  • Handvat met een hittebestendige afweerplaat
HOUTSKOOLSTARTER
Bij de aankoop van een barbecue wordt de keuze vaak gebaseerd op de gebruiksvriendelijkheid van het toestel. Bij de overweging om een houtskool BBQ aan te schaffen, wordt het aansteken van dit type barbecue dan ook door velen als een drempel gezien. Je steekt hem immers niet simpelweg aan door te draaien aan één knop, het vergt iets meer moeite. Er bestaan tegenwoordig echter genoeg tools om ook dit soort barbecue in een minimum van tijd aan te steken. Maak kennis met de houtskoolstarter!
HOE WERKT EEN HOUTSKOOLSTARTER?
Indien je niet beschikt over een Barbecook houtskool BBQ met het Quick-Start® systeem gebruik je het best een Barbecook houtskoolstarter om je kolen of briketten gloeiend heet te krijgen. Met deze cilindervormige tool bespaar je jezelf namelijk heel wat onnodig geknoei. Neem allereerst het grillrooster van je houtskool BBQ en leg enkele Barbecook aanmaakblokjes op het grondrooster. Plaats de houtskoolstarter boven op de aanmaakblokjes. Giet de starter vervolgens vol met houtskool of briketten. Steek daarna de aanmaakblokjes aan door een van de gaatjes aan de zijkant van de houtskoolstarter met behulp van een lange lucifer of aansteker. Het voordeel van deze methode is dat de houtskoolstarter de hete lucht van beneden aanzuigt en door de kolen verspreidt. Wanneer de randen van de houtskool gloeien, of de briketten met een dun laagje grijs as bedekt zijn, zijn ze klaar voor gebruik en kan je ze voorzichtig in de kuip van je houtskool BBQ laten vallen dankzij het safe-drop systeem van je houtskoolstarter. Doe vervolgens nog wat extra houtskool of briketten in de barbecuekuip tot die voor de helft gevuld is. Wacht tot alle kolen/briketten witgloeiend zijn. Daarna kan het grillfestijn beginnen!
DE HOUTSKOOLSTARTER MET SAFE-DROP VAN BARBECOOK
Met de houtskoolstarter met safe-drop systeem van Barbecook steek je jouw houtskool BBQ in een wip aan. Dankzij het handige ontwerp vul je het accessoire makkelijk met kolen of briketten en de gaten aan de zijkant zijn voldoende ruim waardoor je je aanmaakblokjes eenvoudig kan aansteken en kan zorgen voor een goede circulatie van lucht. De houtskoolstarter beschikt over een safe-drop systeem, dit is de rode knop bovenaan de hendel. Eenmaal je kolen of briketten bedekt zijn met een laagje grijs as, bedien je de knop van het safe-drop systeem waardoor je gloeiende kolen of briketten makkelijk in je barbecuekuip terechtkomen. Van een efficiënt en veilig gebruik gesproken! Naast de houtskoolstarter met safe-drop systeem biedt Barbecook ook een houtskoolstarter uit geëmailleerd staal met houten handvat aan.
Technische details

Afmetingen

Item lengte mm 165
Item breedte mm 165
Item hoogte mm 275

Algemene informatie

Artikelcode BC-ACC-7151
EAN 5400269205447

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?