BBQ reinigen en onderhouden

Je BBQ reinigen en onderhouden is noodzakelijk om de levensduur van je barbecue te maximaliseren en dus zo lang mogelijk te kunnen genieten van heerlijke barbecue bijeenkomsten. Bij de zin ‘BBQ reinigen en onderhouden’ denken velen spontaan enkel aan het reinigen van het BBQ rooster, maar ook de andere onderdelen van je barbecue verdienen van tijd tot tijd een grondige reiniging. Gelukkig biedt Barbecook een divers aanbod aan kwalitatieve schoonmaakaccessoires die je helpen om je BBQ te reinigen en onderhouden. Ontdek ze allemaal!

Je BBQ rooster schoonmaken

Het BBQ rooster is op gebied van hygiëne het meest belangrijke onderdeel om op regelmatige basis schoon te maken. Maak er dus alvast een gewoonte van om na elke BBQ sessie je rooster meteen een grondige poetsbeurt te geven en liefst als het rooster nog warm is, de etensresten hebben zich op dat moment namelijk nog niet ‘gehecht’ aan het rooster. Gebruik hiervoor een van de vele Barbecook schoonmaakaccessoires zoals de 2-koppige roosterborstel, een borstel uit kunststof of wat dacht je van Barbecook's grill cleaner - een vulkanische puimsteen die na enige tijd zelfs de vorm van je rooster aanneemt. Keuze genoeg! Informeer je wel telkens goed welke schoonmaakaccessoires je op welke type rooster mag gebruiken.


De overige onderdelen van je BBQ reinigen en onderhouden

Naast je BBQ rooster, hebben ook de overige onderdelen van je barbecue baat bij regelmatig onderhoud. De overige onderdelen van je BBQ reinigen en onderhouden doe je best met behulp van een sponsje, Barbecook’s schuimreiniger en eventueel ook wat pH-neutrale zeep voor de gevoelige onderdelen. Het is belangrijk je toestel nadien steeds goed af te spoelen met zuiver water en vervolgens af te drogen. Eenmaal je BBQ opnieuw blinkt in z’n vel kan er een Barbecook hoes overheen en zet je hem op een overdekte droge plaats. That’s it, je BBQ reinigen en onderhouden is dus al bij al een koud kunstje dankzij Barbecook’s uiterst kwalitatieve schoonmaakaccessoires.


Nood aan wat extra info over je BBQ reinigen en onderhouden? Lees dan onze blogposts over hoe je je gasbarbecue onderhoudthoe je je houtskoolbarbecue onderhoudt en hoe je het BBQ rooster best reinigt. Good luck!

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?