Houtskool BBQ

Ben jij iemand die houdt van BBQ in zijn puurste vorm? Ga dan voor een houtskool BBQ, een authentieke belevenis gegarandeerd! Een houtskool BBQ is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, van groot tot klein tot zelfs meeneembaar. Met of zonder deksel, aan jou de keuze! 

Hoe steek je een houtskool BBQ aan?

Voor heel wat BBQ leken is het een raadsel hoe je een houtskool BBQ nu juist aansteekt. Wij geven graag enkele tips mee! De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: kies ik voor houtskool of briketten? De uiteindelijke keuze is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, van je type houtskool BBQ, maar ook van wat je op de BBQ gaat klaarmaken. Houtskool is niets minder dan stukken verkoold hout. Het ontvlamt en gloeit over het algemeen makkelijk en bereikt snel hoge temperaturen. Hoe harder de houtsoort waarvan de houtskool is gemaakt en hoe groter de stukken, des te langer de brandduur. Kwaliteitshoutskool brandt volledig op en laat weinig assen achter. Bepaalde soorten houtskool die voortkomen uit hardhout geven bovendien extra smaak aan je gerechten. Briketten daarentegen bestaan uit vermalen verkoold hout en bindmiddel. Het voordeel van deze soort is dat ze door hun compactheid heel lang gaan branden en dus zuinig zijn in gebruik. Het nadeel is echter dat er meer residu van de briketten overblijft na verbranding.


Hoe krijg je jouw houtskool of briketten gloeiend heet? Indien je niet beschikt over een houtskool BBQ met het Quick-Start® systeem gebruik je het best Barbecook’s houtskoolstarter. Met deze cilindervormige tool bespaar je jezelf heel wat onnodig geknoei. Neem allereerst het grillrooster van je houtskool BBQ en leg enkele aanmaakblokjes  of aanmaak houtwollen op het grondrooster. Plaats de houtskoolstarter boven op de aanmaakblokjes/houtwollen. Giet deze vervolgens vol met houtskool of briketten. Steek daarna de aanmaakblokjes/houtwollen aan door een van de gaatjes aan de zijkant van de starter. Het voordeel van deze methode is dat de houtskoolstarter de hete lucht van beneden aanzuigt en door de kolen verspreidt. Wanneer de randen van de houtskool gloeien, of de briketten met een dun laagje grijs as bedekt zijn, zijn ze klaar voor gebruik en kan je ze voorzichtig in de kuip van je houtskool BBQ laten vallen dankzij het safe-drop systeem. Doe vervolgens nog wat extra houtskool of briketten in de barbecuekuip tot die voor de helft gevuld is. Wacht tot alle kolen/briketten witgloeiend zijn. Let’s go!


Een kamado houtskool BBQ maak je ten slotte heel eenvoudig als volgt aan: giet het roestvaststalen houtskoolmandje voor ongeveer ½ vol met houtskool en maak aan met behulp van een drietal aanmaak houtwollen. De luchttoevoer onderaan moet volledig openstaan en het deksel dient opengezet te worden. Het keramieken omhulsel rond het mandje (vuurpot) houdt de warmte perfect vast en zorgt dat de vlam er snel in zit.


Wat zijn de voordelen van een houtskool BBQ?

Het valt niet te ontkennen dat de onmiskenbare BBQ smaak en heerlijke geur van een houtskool BBQ voor hét ultieme BBQ gevoel zorgen! Voor velen is dit dan ook de hoofddrijfveer om te kiezen voor dit soort toestel. Verder is een houtskool BBQ een vrij ‘eenvoudig’ toestel die simpel te monteren is en makkelijk op te bergen is. 


Welke houtskool BBQ's biedt Barbecook aan?

Bij Barbecook kan je kiezen uit verschillende soorten houtskool BBQ’s: van kleine on-the-go-modellen tot BBQ’s waarmee je tot 10 gasten kan bedienen en zelfs kamado's. Voor elk wat wils!


Loewy

Dé iconische houtskool BBQ van Barbecook is de Loewy, een model met een gestroomlijnd design dat het hart van diehard BBQ fanaten ongetwijfeld sneller doet slaan. Deze houtskool BBQ is beschikbaar in meerdere maten en afwerkingen: met grilloppervlakten van 40 tot 55 cm en in geëmailleerd of roestvrij staal. De verschillende modellen beschikken over een windscherm en een rooster die op drie verschillende hoogtes kan worden geplaatst. Verder kenmerkt de Loewy zich door het QuickStart® & QuickStop systeem (met uitzondering van het kleinste model dat enkel de QuickStart® optie heeft).


Edson

Ben jij een echt feestbeest? Dan is de Edson ongetwijfeld iets voor jou! Deze houtskool BBQ kan je namelijk ook perfect gebruiken als bartafel. Nodig tot 10 gasten uit om samen te genieten van een hapje en drankje. Verkrijgbaar in zwartarmy green en in een "Belgian Red Devils"-look


Kamal

Grillen, koken, roken, stoven, noem maar op. De Kamal kamado BBQ is een echt manusje-van-alles! Barbecook biedt drie verschillende modellen aan: de Kamal 53 met een glanzende, zwarte afwerking en een grilloppervlak van 46 cm, de Kamal 60 met een glanzende, zwarte afwerking en een grilloppervlak van 53 cm en tenslotte de Kamal 60 MAT met een mat zwarte afwerking en een grilloppervlak van 53 cm. Stuk voor stuk uiterst kwalitatieve kamado barbecues!

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?