Hout BBQ

Een traditionele barbecue op houtskool kent iedereen, maar wist je dat er ook een hout BBQ bestaat? Bij een houtbarbecue gebruik je dus hout als brandstof voor je barbecue. Barbecook biedt twee varianten van dit type toestel aan: de Junko hout BBQ en de Rila hout BBQ, twee unieke modellen met tal van mogelijkheden.

Hoe steek je een hout BBQ aan?

Een houtbarbecue aansteken is net zoals een vuurschaal aanmaken. Je legt wat aanmaakhout en enkele aanmaakblokjes of aanmaak houtwollen in het midden van de schaal van je hout BBQ. Je bouwt vervolgens rondom rond een piramide van droge blokken hout. Met een lucifer of aansteker steek je de aanmaaktools aan. Laat het geheel branden tot de vlammen een maximale hoogte van 10 à 15 cm hebben bereikt. Bij gebruik van de Junko hout BBQ plaats je nu het rooster, de pan of de pot zo zodat het het vuur net niet raakt. Vervolgens krijg je, net zoals bij het gebruik van houtskool, een gloeiende massa. Daarna is het een kwestie van je vuur goed in de gaten te houden en steeds blokken te plaatsen daar waar het minder gloeit. Het grillen op je houtbarbecue kan beginnen!


Wat zijn de voordelen van een hout BBQ?

Het gebruik van een hout BBQ zorgt voor een enorm samenhorigheids- en authentiek gevoel, want dit is tenslotte wat onze verre voorouders ook deden: gezellig samentroepen rond het houtvuur om er hun potje te koken en gezellig bij te praten. Koken boven open vuur is spannend maar tegelijkertijd ook enorm ontspannend, want is het niet fantastisch dat al je gasten zich tijdens het koken ook rond de houtbarbecue kunnen verzamelen om zich lekker op te warmen?


Welke hout BBQ's biedt Barbecook aan?

Barbecook biedt twee verschillende types hout BBQ’s aan: de Rila en de Junko, beiden een echte hit in de outdoor cooking cultuur die alsmaar populairder wordt!


Junko

De Junko hout BBQ haalt de avonturier in ieder van ons naar boven! Deze gebruiksvriendelijke houtbarbecue bestaat uit een driepoot, een vuurschaal, een rooster en een katrol om je kookhoogte te kiezen. Vergroot je kookmogelijkheden met de extra accessoires die Barbecook aanbiedt: een grote pan, een wokpan en sudderpotten - ook wel gekend als Dutch Ovens. Van stoofpotjes tot een lekkere wok of marshmallows boven het vuur, alles is mogelijk!


Rila

Transformeer het moment van buiten koken van een eenzame naar een gedeelde activiteit dankzij de Rila hout BBQ! Met deze multifunctionele barbecue kunnen je gasten bijpraten rond een lekker warm vuurtje en tegelijkertijd genieten van hun favoriete barbecuesnacks die ze bereiden op de carbonstalen bakplaat. Deze stijlvolle houtbarbecue heeft bovendien een brede basis die perfecte stabiliteit garandeert.

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?