Gas BBQ

Kiezen voor een gasbarbecue is kiezen voor gemak. Eén draai aan de knop en je kan binnen de 10 minuten aan de slag! Een gasbarbecue is hét ideale toestel voor zij die ervan houden echt alles op de grill te bereiden: van een stoofpotje tot gewone burgers tot het bakken van brood. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met een gasbarbecue beleef je dus ongetwijfeld een fantastische outdoor cooking experience! 

Hoe steek je een gasbarbecue aan?

Het aansteken van een gasbarbecue is vrij eenvoudig: open allereerst het deksel en draai dan pas de kraan van de gasfles open. Wacht even tot het gas zich verspreid heeft. Draai dan de knoppen van de branders open en zet ze op de hoogste stand. Wanneer je een vlam ziet, sluit dan het deksel en laat je gasbarbecue 10 à 15 minuten voorverwarmen.


Bij het werken met een gasbarbecue is het aangeraden propaangas te gebruiken. Vergeet ook zeker geen bijpassende gasregulator aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat de druk die op de gasfles staat, wordt gereduceerd. De druk in een gasfles is namelijk vaak veel hoger dan wat een barbecue nodig heeft. Controleer zeker regelmatig de datum die vermeld staat op de gasslang. Reguliere gasslangen hebben een levensduur van 5 tot 10 jaar.


Wat zijn de voordelen van een gasbarbecue?

Een gasbarbecue brengt tal van voordelen met zich mee. Allereerst is dit type toestel gekend voor z’n gebruiksvriendelijkheid: eenvoudig aan te steken in een minimum van tijd. De temperatuur regel je makkelijk dankzij de verschillende knoppen. Het aantal knoppen hangt af van de hoeveelheid branders die je gasbarbecue heeft. Bovendien ben je zeker van een nauwkeurige temperatuur aangezien een gasbarbecue over het algemeen ook een thermometer heeft hangen op het deksel. Sowieso heb je dankzij het deksel iets meer controle over je bereidingen doordat er geen invloed is van wind of koude. Verder mag je er zeker van zijn dat dit type toestel nauwelijks luchtvervuilende stoffen of rook voortbrengt. 


Welke gasbarbecues biedt Barbecook aan?

Bij Barbecook heb je de keuze uit een ruim gamma aan gasbarbecues in verschillende vormen en maten. Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de Spring-, Siesta- en Stella-collectie!


Spring

De Barbecook Spring gasbarbecue is beschikbaar in vier verschillende formaten, telkens voorzien van twee zijtafels, een warmhoudrek en vaatwasbestendig vetopvangpotje.


Siesta

Net zoals de Barbecook Spring gasbarbecue, is de Barbecook Siesta gasbarbecue beschikbaar in vier verschillende formaten, telkens voorzien van zijtafels, een zijbrander, een warmhoudrek en vaatwasbestendig vetopvangpotje. 


Stella

Het pareltje onder de gasbarbecues van Barbecook: de Stella. Een prachtig afgewerkte barbecue met tal van opties: een warmhoudrek, een vaatwasbestendige vetopvanglade, een zijbrander, een extra lange zijtafel met accessoirehaken en zoveel meer! 

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?