Elektrische BBQ

Een gezellige barbecue om een warme dag af te sluiten? Heerlijk toch! Niet iedereen kan het zich echter permitteren om zomaar gelijk welke barbecue boven te halen op z’n terras of in z’n tuintje. Het is immers vaak verboden aan het barbecueën te slaan als je binnen de stadsring woont. Niet getreurd, voor alles bestaat een oplossing. Zo kwam Barbecook op de proppen met een elektrische BBQ. Een elektrische barbecue? Ja, het kan! Stopcontact in de stekker en grillen maar. Laat die zwoele zomeravonden maar komen!

Wat zijn de voordelen van een elektrische BBQ?

Een elektrische barbecue werkt - zoals de naam al doet vermoeden - op elektriciteit: stekker in het stopcontact en klaar, zo makkelijk kan het zijn. Geen gedoe met gasflessen, houtskool of briketten, het enige wat je nodig hebt is stroom. De voorbereidingstijd is dus miniem. Bovendien steek je een elektrische BBQ snel en eenvoudig aan: enkele draaien aan de knoppen en het barbecuefestijn kan beginnen. Doordat een elektrische barbecue een gelijkmatige temperatuur garandeert, wordt het grillen van eten een stuk gemakkelijker. Wist je trouwens dat er bij het gebruik van een elektrische barbecue geen rook komt kijken? Rasechte BBQ-fanaten zullen dit misschien als een nadeel ervaren omdat je bereidingen bijgevolg niet die typische rooksmaak opnemen, maar de structuur van je voedsel zal, in vergelijking met andere types barbecues, wel hetzelfde zijn! Het ontbreken van rookontwikkeling kent echter veel meer voordelen dan nadelen. Zo kunnen er geen ongewenste oogirritaties ontstaan, loop je de kans niet om je gasten volledig uit te roken en veroorzaak je geen overlast bij de buren. Bovendien is een elektrische BBQ de meest milieuvriendelijke oplossing en dus hét ideale toestel voor de eco-warriors onder ons. Ook voor mensen die klein wonen of midden in de stad gevestigd zijn, is de elektrische barbecue een must-have. Dit type barbecue is uiterst compact, op een statief of als tafelmodel, aan jou de keuze! Na afloop van je etentje, trek je het stopcontact van je elektrische barbecue uit en koelt het toestel snel af. Eenmaal afgekoeld, is het belangrijk de elektrische BBQ schoon te maken alvorens je hem gaat opbergen. Ook dit is een koud kunstje: met wat warm water en een spons is het klusje zo geklaard. Droog goed af en berg op. 


Welke elektrische BBQ's biedt Barbecook aan?

Barbecook biedt de elektrische barbecue Alexia aan, verkrijgbaar in twee varianten: eentje met zijtafels – Alexia 5111 – en eentje zonder zijtafels – Alexia 5011.


Alexia

De elektrische BBQ Alexia is een compact toestel die gebruikt kan worden op een onderstel maar ook perfect als tafelbarbecue kan dienen. Deze BBQ heeft een bakplaat uit gegoten aluminium, met antiaanbaklaag, die wordt verwarmd door een elektrisch verwarmingselement. Deze elektrische barbecue is reeds na 3 minuten opgewarmd en kan op 5 verschillende hitteniveaus gezet worden. Dankzij het deksel heb je zowel de kans om direct als indirect te grillen. Voordelen genoeg, waar wacht je nog op?!

We hebben gemerkt dat je onze website bezoekt vanuit een ander land. Wilt je je huidige taal wijzigen?